T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ALTINDAĞ - Altındağ Halk Eğitimi Merkezi

Hasta ve Yaşlı Bakımı

        Hasta ve yaşlı bakım elemanı;  Bilim ve teknolojinin tüm verilerinden yararlanarak,  ev ve kurumlarda kendi sorumluluklarının bilinci altında, hasta bireylerin günlük temel, sosyal ihtiyaçlarını kendi sağlığını koruyarak ve hastanın durumuna göre planlayıp, karşılayabilen ve alanında ilgili araç ve gereçleri yerinde ve zamanında kullanabilen elemandır.

       Okulumuza yaşlı ve hasta bakım elemanı eğitim kursları Milli Eğitim Bakanlığı’ nın sertifika programlarından 800 saatlik hasta yaşlı refakatçısı programı verilmektedir. Program yaklaşık 5 ay sürmekte olup, temel eğitimi içermekte ve istihdam için zorunlu sertifika programıdır.

       Eğitime katılmak için ilkokul mezunu olmak, fiziksel ve ruhsal tam iyilik hali gerekmektedir.

       Teorik ve uygulamalı olmak üzere toplam 800 saatlik sertifika sahibi birey özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, bakımevleri, evde bakım, hastaneler, gerontonpsikiyatri klinikleri ve huzurevlerinde istihdam ettirilmektedirler.

       Kurumlarımızda yasa gereği sertifika şartı aranmakla birlikte, eskiden evde bakımda yabancı uyruklu elemanlar çalıştırılırken, artık toplumumuz yavaş yavaş bilinçlenmeye başlamış olup, eğitimli kendi vatandaşlarımızı talep etmektedirler.

       Okulumuz meslek edindirme eğitimini vermekle birlikte istihdamı da sağlamaktadır. 2009 Şubat ayı itibarı ile günümüze kadar 510 kişiye eğitim verilmiş olup bunun 252 kişisi çeşitli kurum ve kuruluşlarda istihdam ettirilmiştir.

      Bu eğitimdeki amacımız; ilçemiz ve ülkemiz gençlerine iş istihdamı sağlamak, okul yaşını çeşitli nedenlerle okuyamadan geçiren kişilere meslek edindirmek ve potansiyel eğitimli yaşlı ve hasta bakıcı olarak meslekte görmektir.

       Unutmayalım ki, herkes bir gün yaşlanacaktır. Doğru insanların, doğru eğitim ile, doğru meslekte olmaları dileği ile.

Hasta ve Yaşlı Bakımı KursuHasta ve Yaşlı Bakımı KursuHasta ve Yaşlı Bakımı KursuHasta ve Yaşlı Bakımı Kursu

 < Geri

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.11.2014 - Güncelleme: 18.11.2014 12:42 - Görüntülenme: 13204
  Beğen | 3  kişi beğendi