T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ALTINDAĞ - Altındağ Halk Eğitimi Merkezi

HEP (Hızlandırılmış Eğitim Programı) Projesi

17-08-202317-08-202317-08-202317-08-2023

Yaygın eğitim olanakları

UNICEF ve ortakları başta ergenlik dönemindeki çocuklar olmak üzere okul dışında kalmış çocuklara özel destek ve eğitim imkânları sağlanması için çalışmalar yürütmektedir

UNICEF ve paydaşları başta en güç durumdaki çocuklar ve ergenlik döneminde olan çocuklar olmak üzere çeşitli nedenlerden (uzun yıllar okula gidememek ya da dil engeli yaşamak vb.) dolayı okul dışında kalmış çocuklara özel destek ve eğitim imkânları sağlanması için çalışmalar yürütmektedir.

Ergenlik dönemindeki mülteci çocukların eğitime katılımının ve devamlığının önündeki en büyük engellerden biri dil engelidir.

2018 yılında MEB ve UNICEF, uzun zamandır okula gitmeyen ve akranlarıyla birlikte örgün öğretime devam etmeye  hazır olmayan 10-18 yaş grubundaki mülteci çocuklara eğitime yeniden dönme  olanağı vermeyi hedefleyen Hızlandırılmış Eğitim Programını (HEP) hayata geçirmiştir.

2018 yılında UNICEF ve Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) 24 ildeki gençlik merkezlerinde mülteci çocuklara yönelik Türkçe dil kursları açtı. Bu merkezler aynı zamanda, mülteci çocuklara Türk akranlarıyla birlikte çeşitli sosyal etkinliklere katılma fırsatı sunmaktadır. Dil kurslarında ilk iki düzeyi tamamlayan çocuklar, devlet okullarına (DO) yönlendirilmektedir.

UNICEF, Hızlandırılmış Eğitim Programı (HEP) ve Türkçe Dil Kurslarından (TDK) yararlananların sayısının arttırılması için Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının yürüttüğü kampanyalara destek vermiştir. Faydalanıcı çocuklar örgün eğitime kaydolmaları için İl Millî Eğitim Müdürlüklerine yönlendirildi. Bu bağlamda yapılan önemli çalışmalardan bir tanesi de çocukları ve ailelerini mevcut eğitim imkânları hakkında bilgilendirmek ve çocukları yaşlarına uygun ilgili yaygın eğitim hizmetleri yönlendirmektir. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.08.2023 - Güncelleme: 17.08.2023 14:58 - Görüntülenme: 172
  Beğen | 0  kişi beğendi