Kurslar Hakkında

05-03-2024

KURSLAR HAKKINDA

Altındağ Halk Eğitimi Merkezi olarak, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün Web sayfasında Öğretim Programları – Yaygın Eğitim Kurs programları bölümünde yer alan kursları açmaktayız.

Yaygın Eğitim Kurs Programları:
Kurs Alanı Sayısı         73
Mesleki Kurs Sayısı  2795
Genel Kurs Sayısı    1077
Toplam Kurs Sayısı 3872 kurstan oluşmaktadır.
Merkezimizde açılan kursları öğrenmek için e-yaygın sisteminden e-devlet girişi ile görebilirsiniz.

OKUMA-YAZMA KURSLARI
14 yaşını doldurmuş okuma-yazma bilmeyen ya da bir nedenle ilkokulu tamamlamamış kişiler Halk Eğitim Merkezlerindeki Okuma-Yazma kurslarına katılarak Okur-Yazar Belgesi veya ilkokul diploması
yerine geçen 2. Kademe Okur-Yazar Belgesi alabilirler.

I. Kademe Okuma-Yazma kursu nedir?
Hiç okula gitmemiş veya ilkokula başlayıp 1, 2 ya da 3. sınıftan ayrılmış olan 14 yaş üstü kişiler bu kursa katılarak Okur-Yazar Belgesi alır. 80 ve 120 saatlik bir eğitimdir. Kurs sonunda yapılan sınavda başarılı
olanlar 1.Kademe Okur-Yazar Belgesini almaya hak kazanır. Bu belge ile 2. Kademe Okuma-Yazma kurslarına katılabilirler.

II. Kademe Okuma-Yazma kursu nedir?
İlkokulun 3. sınıfını bitirmiş ancak 4. sınıftan ayrılmış kişiler veya 1. Kademe Okuma-Yazma kursunu bitiren kişiler, 2. Kademe okuma-yazma kurslarına katılır. Bu 220 saatlik bir kurstur. Kurs sonunda
yapılan sınavda başarılı olanlar İlkokul diploması yerine geçen 2.Kademe Okur-Yazar Belgesini almaya hak kazanır. Bu belge ile merkezlerimizin Açık öğretim Ortaokula kayıt olabilirler.

I. VE II. KADEME SEVİYE TESPİT SINAVLARI
I. ve II. Kademe Seviye Tespit Sınavlarının Uygulaması:

• I. ve II. Kademe Okuma Yazma Kurslarına devam etmekte olan yetişkinler kurs süresi içerisinde kurstan ayrılarak I. ve II. Kademe Seviye Tespit Sınavlarına katılamazlar.
  • I. ve II. Kademe Seviye Tespit Sınavları, Halk Eğitimi Merkezlerince oluşturulan komisyon tarafından yapılır.
  • I. ve II. Kademe Seviye Tespit Sınavları, başvuran katılımcı sayısına bakılmaksızın, tek kişinin talebi üzerine de yapılabilir.

Yayın: 14.09.2023 - Güncelleme: 05.03.2024 13:22 - Görüntülenme: 1759