T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ALTINDAĞ - Altındağ Halk Eğitimi Merkezi

Takı Tasarımı

KURSUN ADI          : TAKILAR [ MİSİNALI ÇİVİLİ ÖRME DÜĞÜMLÜ )

 

EĞİTİMİN HEDEFİ : Kursun sonunda çeşitli teknikleri kullanarak modeline uygun, tel, çivi, misinalı, örme ve düğümlü takıların başarı ile yapılabilmesidir.

Modül  yeterliklerini  kazanan bireyler El Sanatları Teknolojisi sektöründe,(Küçük veya büyük ölçekli işletmelerde, giyim aksesuarı yapan atölyelerde, kendi iş yerinde veya evinde vb. yerlerde) takı üretimi yapabilirler.

 

EĞİTİMİN İÇERİĞİ :Kursun toplam süresi  480/232 saattir

 

 

Takının Gelişimi 8 saat
Tarihsel ve Kültürel Takılar 8 saat
Renk 32 saat
Takı Tasarımı 1 24 saat
Makrome Örgüye Hazırlık 24 saat
Makrome Temel Düğüm Teknikleri 1 24 saat
Örme ve Düğümlü Takılar 32 saat
Misinalı Takılar 32 saat
Tel ve Çivi Takıları 48 saat

 

DERSLERİN İŞLENİŞİ: Ders teorik konuların anlatımı ve uygulamalar yapılarak işlenilmektedir. Teknikler basitten karmaşığa doğru uygulamalı olarak gösterilerek verilir. Tasarımlar ve teknikler birleştirilerek ürünler oluşturulur.

 

KİMLER KATILABİLİR: Okuma yazma bilenler veya ilkokul mezunu olanlar, mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olanlar (göz sağlığı vb.)bu kursa katılabilirler.

 

BAŞARI KRİTERİ NEDİR?: Kursun sonunda yapılacak olan yazılı sınavda ve yapılacak olan uygulamalarda geçer puan almak. Eğitimin seviyesine ve yeterliklerine sahip olanlar sertifika almaya hak kazanırlar.

 

DEVAM ZORUNLULUĞU VAR MI?: Devam zorunluluğu vardır. Kursa devam edenler kurs süresinin 1/5i oranında devamsızlık yapabilirler.       

 

< Geri

       

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.11.2014 - Güncelleme: 13.11.2014 13:10 - Görüntülenme: 2379
  Beğen | 0  kişi beğendi